Thursday, 10 May 2012

tears sometime make people strong than superpower :)

Reactions: 
0 comments Links to this post
Tears are more truthful than smile because you can smile in front of everyone but u will only cry in front of one who is special for you...

Some reasons make Relationship precious,

But

Only precious Relationships
are made with no Reasons....!

Monday, 14 June 2010

freakywaa sweet 19 bufday

Reactions: 
0 comments Links to this post


well, today is my little sis pnye bufday..hehe, tapi yang xbest nye, die ade exam..huhu, cian adek ak, huhu, k, nk cte sket pasl bdk kecik nie...

die dilahirkan pada 14 jun 1991, kuat melalak, manje + gedik, hahaha
perangai die nie aneh sket, degil, pemals, unique, ank paling manje ngan ayah...
kalau ayah ak demam, xsmpi 2 3 arie, die lak yang demam (pelik kan)

time sek rendah, die la paling aktif (meaning nakal), suke panjat pokok, suke wt bnde pelik2, kejar arnab, abs smpi kasut die kotor, baju tukar colour... hahaha
tp die paling pandai, semua sbjct die skor.....

semua orang dlm family syg die, coz die pandai amek atie orng tua ( wah, adek, akak puji ko dowh, xpe2, kasi chance ko kembang)
haha
n insyaAllah this year, mybe si kecik nie pg jordan smbg cte2 die jadi seorang doctor...huhu, sdey la coz teman ak nk bergurau n tempat nk membuli da xde, huhu.. but, what 2 do, adek ak bukan pergi berperang, pg belajar jew kot, 5 thn lagi die balik la, huhu....


n pas2 ak kene la panggil die Dr Farah Gendut hahahaha.......

Allright, kt sni, akak just nk ckp ngan ko yg akak sygkn ko sgt2, ko jew satu2 adek yang akak ade, belajar rajn2, jadi seorang yg berjaya......

jangan malas2!!! ko da besar kowt, :DD
be a good gurl k :)
muahxxx!!!



video
luv U sis sooo much!! :DD



P/S : suprise2 :P

Friday, 11 June 2010

kisah kasih dan sayang :D

Reactions: 
0 comments Links to this post
Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini:

Pelajar: Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang? Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu: Oh, awak nak tahu ke? Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar: Baiklah…apa yang saya harus buat?

Cikgu: Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.


Pelajar: Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.

Pelajar: Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar: Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.




Sunday, 9 May 2010

mamma :)

Reactions: 
0 comments Links to this post

You Filled My Dayz With Rainbow Lights

Fairy Tales And Sweet Dream Nights

A Kiss To Wipe Away My Tears

Gingerbread To Ease My Fears

You Gave The Gift Of Life To me

And Then In Love You Set Me Free

I Thank You For Your Tender Care..



Being a great mother is a very hard role,

but mother u r the star for this one I know,


I love you Mom. Happy Mothers Day.

mama, thnkz 4 everything that you had done to me...

thankz coz U gave me a lots of advise in many ways...

U're my inspiration and motivation.... luv U soooo much!!! :D

Friday, 26 March 2010

eppy anniversary mamma n pappa

Reactions: 
1 comments Links to this post

arie nie merupakan ulang tahun perkahwinan yang ke 22 mamma n ayh.. Da lame da dorang idup bersame2.. I'm happy 4 them.. :)
haha...

guys, nk th something x, semalam ak tnye la ayh ak


akak : ayh, th xesok arie ape???.. (wt muke comel )

ayh : (diam sekejap)...mesti la ayh ingt, esok kn anniversary mama n ayh..

akak : ayh ingt x yg ke bpe??

ayh : mesti la ingt... yg ke 22...lame dah ayh kawen ngan mama, pejam celik, pejam celik, da 22
tahun dah, pandai mama ko jg ayh kn

akak : btol..

ble pker2 blek la kn, dah 22 tahun dah dorang idup same2, eventhough dorang selalu gadoh2 manje, tapi still lagi mantain... hehe...

mama n ayh ak nie suke menyakat antara 1 sme laen, kadang2 ble ak call dorang or time ble ak blek umah, mesti dorang mengadu yg dorang nie dibuli la, ape la, comel jew ble ak tengok acting dorang, hehe..

character ayh :
senyap,
pendiam,
suke menyakat mama n ank2 die (especially adek )
garang (kene tempat die jgk la),
kuat membebel,
suke masak, pandai masak,
orang yg bnyk komen,
suke decorate umah, suke cat umah, pendek kte semua
keje kalau ley die nk wt sendiri, xsuke orang tolong,
very protective person,

suke tolong mama n ank2 die kemas umah,

ayh kalau die nk sesuatu brg 2, die sanggup survey berbulan2, hehe
n

sangat syg isteri n ank2 die... :)






character mama :

Workaholic person,

tegas,

xpilih kasih,

penyang,

sgt sporting,
suke bc buku2 (any kind of books),

suke masak western food (yum2),

suke tengok movie lawak(suke sgt tengok mama gelak),
sgt sukekn teknologi (especially computer, padahal mama amek business time
die kt US dlu)
paling penting, die selalu utamakn suami n ank2 die :)



mama n ayh sebenarnye ade persamaan n perbezaan die, that's why, they made 4 each other, kadang2 ak tengok, ble salah sorang xde, mereka nie jadi xbersemangat untuk melakukan sesuatu, hehe...

kt sni, akak nk ckp, mama n ayh, eppy anniversary yg ke 22, hope there will be 23, 24 until the end, akak n adek love n heart U guys sgt2, tanpa korang, akak xkn ade kt dunia nie n membesar smpi sekarang..uhuhu...


mama n ayh doakan akak berjaya mengejar cita2 akak k, I LOVE U GUYS SOOOO MUCH!!







p/s : adiah mama n ayh xbeli agi nie, nk beli ape eak??... any suggestion??? :D

Monday, 15 March 2010

bufday blast moment

Reactions: 
0 comments Links to this post

hehehe, kek doraemon :D


Last week, my friends spent their time to celebrate my bufday, walaupon dorang busy ngan final, tapi dorang sanggup abskn mase dorang demi ak, wawawa, soo touching... awww ;p
hehe...but this year is different coz tahun nie ak celebrate ngan kawan2 kolej ak, last year celebrate ngan member ak kt UIA, huhu (misz the old moment already).. :'(


this year, ak dapt bnyk gak adiah, but the best part is ak dapt semua barang jename yg di COP ngan nama " DORAEMON"... hahahahaa... (yg nie memang kelakar) AGAGAGAGAGA ;D

lebih mengejutkn, my little sis, farah dtg and it was a big n huge suprise 4 me.. mane x nye, time ak kt ULAM, farah call cakp die bru smpi kajang n die nk rehat coz die baru balek dari perak RCMP tengok mayat..


thankz to asna, faris, zetty, ecah, ziq, helmi, big show, syafeiq, sal, thinesh, iss, suzie, pojie, amirrul, syida, kamil, faraa, epul.. thn nie memang best, I really appreciate it,hehe...

n to all my frend yg wish my bufday, xkesah la melalui facebook, friendster, my space, n through SMS, thankz alot, n thankz 4 remember, hope our friendship will last 4 eva, coz like one of my friend said, friends are like balloons, once you let them go you cant get them back, so you'll have to tieit to your heart so that it will never loose , I really2 appreciate our friendship... All of U are precious for me :)


well, as 4 exm paper, sem nie ak mengadap 4 paper final, n well... it was ok, but FA 1 (subject akaun) sucks, takot gle... takot xlepas jew.. huhu..susah sgt2... hopefully result ok.. wawawa :D

skrg kte pker, cuti nie nk wtpe??.. bowling???..wayang???....travelling??.. camping???.. outing???.. kew nk pracrtise hockey??... (da gian nk maen da nie)..hahahaa

opps, lupe lak, to all UIA students, good luck 4 your final exm, do your best, not stdy hard, but stdy smart k.. ;)


I MISZ U GUYS SGT2.. nnti kte jmpe k, lepak2 cm besa... muahx!!!!






hahaha...abs la ko kek, ak akn hancurkn mu!! ;P








wawawa, yeye, dapat adiah :D

aten make a wish :)

erm, time nk potong cake 2, I make a few wishes, may this year my wish will come true.. InsyaAllah, amin :)

Thursday, 18 February 2010

holiday :D

Reactions: 
1 comments Links to this post
hahaha... this week is a holiday week 4 me..wee~

tapi as usual, keje bnyk gle..

let me list down k....


1) Akaun - tutorial & assignment on Balance Sheet n Income Statement (payah sket, bnyk info

yg kene cari..waaa)

2) Statistik - xde homework but have to work out n prepare myself 4 test 2.. huhu :(

3) Macro - xde homework n assignmt jgak, but have to prepare myself 4 quiz.. huhu.. (ble

eak??.. haha..lupe da...monday kowt..hehe)

4) Business Ethics - Redo Assignment!!!!!!! ( coz dapat markah sket sgt, kene redo jgk, kalau x

carry mark sket..huhu).. p/s : padan muke ko ten, hehe ;D

5) Cocuriculum 2 - Update 4 event.. hahaha... (yang nie kene wt btol2, nk dpt A) :)


haaa..see???... bnyk kn3x..hehe..


well, this week jgk, bnyk mase dihabiskn bersame Family, tengok cte percy jackson n the lightning thief kt the curve, best sgt, hehe.. ( ase nk tengok agi...wawawawa) :P


next, kt the curve mcm2 bnde interesting, 4 example, kte dapat tengok bnyk unique2 things, performance yang agak best n funny, hehe... kedai2 makn die, ermmmm, yummy... decoration kt kedai makan pown unique jgk.. pendek kte, me n my family had fun jgk la kt sne, hahahaa....


btw, I misz my fwend, asna, ziq, zetty, pojie, rmi ag la...huhu...
bnyk bnde sebenar nye nk cte, tapi......hehe.. got to go now, nnti smbg k.. daa~



video